Buiten de gebaande paden op Curaçao

Blog Curacao, Rondreizen Curacao

Terwijl de hoofdstad van Curaçao – Willemstad – de thuisbasis is van een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden en activiteiten, bieden het ongerepte binnenland en de kustlijnen van het eiland avontuurlijke toeristen een kans om een aantal van de beste natuurlijke bestemmingen van het Caribisch gebied te ervaren. Omdat veel van de meest unieke bezienswaardigheden op Curaçao niet gemakkelijk per shuttle of taxi te bereiken zijn, zijn er jeep- en buggyverhuurdiensten ontstaan om iedereen zowel toegang te geven tot de moeilijkst bereikbare plekken als een leuke manier te bieden om over het eiland te cruisen. Degenen die alles wat Curacao te bieden heeft in hun eigen tempo willen verkennen, kunnen gebruik maken van handige verhuurdiensten die hotels ophalen en betaalbare dagtarieven bieden, terwijl toeristen die het leuk vinden om bestemmingen te ervaren samen met deskundige gidsen talloze buggy- en jeeptours kunnen vinden die elke dag veel van de over het hoofd geziene bezienswaardigheden van het eiland bezoeken.

Het huren van een duinbuggy is een van de beste manieren om Curaçao te verkennen en een aantal van de minder bezochte bezienswaardigheden van het eiland te zien. De full-size duinbuggy’s die op Curacao te huur zijn, zijn geschikt om met snelheden tot 50 kilometer per uur over de kustwegen van het eiland te rijden of om de vele onverharde binnenwegen en schilderachtige strandpaden te doorkruisen. Wanneer u een duinbuggy met open frame huurt op Curacao, kunt u het eiland in uw eigen tempo verkennen terwijl u geniet van het uitzonderlijke weer dat het hele jaar door beschikbaar is. Hoewel reizigers ook auto’s en scooters kunnen huren op Curacao, bieden duinbuggy’s misschien wel de spannendste manier om het eiland te verkennen en bestemmingen buiten Willemstad aan te doen.

Wie Curacao met een deskundige gids wil verkennen, kan gebruik maken van duinbuggytours die de meeste van de beste off-road bestemmingen van het eiland aandoen. Veel van de lokale tour- en verhuurbedrijven bieden tours van een halve of een hele dag aan, waarbij veel nevenactiviteiten zijn inbegrepen. De meeste tochten zijn gericht op specifieke delen van het eiland, zoals de rotsachtige oostkust of de ontspannen stranden van de zuidwestkust en de omgeving van Willemstad. Maar waar de tour ook naartoe gaat, er zijn onderweg genoeg mogelijkheden voor sightseeing en recreatie in de buitenlucht. Elke dag op Curaçao leiden gidsen duinbuggy-groepen op activiteiten zoals verkenningen van grotten aan de kust, snorkeltochten in verborgen baaien en wandeltochten door het binnenland van Christoffel National Park en het dramatische kustlandschap van Shete Boka National Park. Na het bekijken van enkele van Curacao’s meest unieke natuurlijke bezienswaardigheden, bezoeken duin buggy tours vaak enkele van de rustige stranden aan de noordelijke en oostelijke kusten van het eiland. De meeste duinbuggy tours op Curacao laten passagiers vanaf vier jaar toe, terwijl bestuurders 18 jaar oud moeten zijn en in het bezit moeten zijn van een geldig rijbewijs.

Avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een meer uitdagende off-road ervaring kunnen de natuurgebieden van het eiland verkennen met jeepverhuur of als deelnemers aan dagelijkse jeeptours. Curaçao beschikt over een aantal ruige landschappelijke wegen die het best verkend kunnen worden met full-sized 4×4 voertuigen. Reizend door een landschap dat wordt gedomineerd door cactussen en de beroemde divi-divi bomen van het eiland, kunnen deelnemers aan een tour of degenen die een jeep huren een kant van Curaçao ervaren die maar weinig toeristen te zien krijgen. De beste jeepverhuurders en touroperators op Curaçao bieden volledige veiligheidsinstructies, evenals een dagelijkse pick-up en drop-off van het hotel.

Verhuur- en tourmogelijkheden voor alle soorten off-road voertuigen zijn te vinden in Willemstad en bij de grote resorts. Verhuur, tochten en alle andere avontuurlijke activiteiten kunnen ook via uw conciërge worden geregeld. Als u met een grote groep reist of speciale reiswensen hebt, kan uw conciërge ook rondleidingen en uitgebreide huurauto’s reserveren voordat u op Curaçao aankomt.

Als u hoopt een aantal van de beste natuurlijke bezienswaardigheden van het Caribisch gebied te bezoeken wanneer u op Curaçao bent, zijn duinbuggy’s en jeeps de meest effectieve manieren om het eiland te verkennen. Met zo veel halve en hele dag tours beschikbaar, evenals uitgebreide duin buggy en jeep verhuur, zullen gezinnen of groepen van elke omvang geen moeite hebben om een leuke, avontuurlijke manier te vinden om het eiland te verkennen.

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *