Toeristische hotspots op Curacao

Blog Curacao, Rondreizen Curacao

Bezoek de meest geprezen plekken van het eiland van zand tot zee

Het grootste van de ABC-eilanden van de Benedenwindse Antillen, Curaçao biedt een unieke toeristische ervaring voor reizigers met zijn mix van oud-Europese accenten en oude tropische charme. Curaçao strekt zich uit over 171 vierkante kilometer en biedt bezoekers de ruimte van het eiland. Er is een gevarieerd aanbod aan activiteiten die iedereen aanspreken, van de ontspannen nieuwsgierige tot de ervaren avonturenjunk.

Historische plekken op Curaçao

Geschiedenisfanaten zullen de eigenzinnige cultuur van Curaçao waarderen, want de architectuur en gemeenschapsruimten op het eiland hebben een onmiskenbaar Europese uitstraling tegen een Caribische achtergrond. De Nederlandse wortels van het eiland zijn misschien wel het duidelijkst zichtbaar in de hoofdstad Willemstad, een populaire toeristische bestemming om bezienswaardigheden te bekijken en te winkelen. Willemstad is verdeeld in twee delen, Punda en Otrobanda, die met elkaar verbonden zijn door de beroemde Koningin Emmabrug. De Koningin Emmabrug, die een lengte heeft van 15 meter over de St. Annabaai, werd gebouwd in 1888 en is een van de opmerkelijkste pontonbruggen ter wereld – of “brug van boten” – wat betekent dat hij vrij staat en wordt ondersteund door drijvende vaartuigen. De brug werd voor het laatst gerestaureerd in 2006 en is nog steeds een populaire toeristische attractie, meer dan een eeuw nadat ze oorspronkelijk werd gebouwd.

Eenmaal over de brug kunnen toeristen genieten van de unieke bezienswaardigheden van Willemstad, waaronder de op Nederland geïnspireerde gebouwen die veel bezoekers hebben vergeleken met het stadsgezicht van Amsterdam. Populaire bouwwerken zijn onder meer het Kura Hulanda Museum en het hotel met dezelfde naam. Voor winkelliefhebbers heeft Willemstad verschillende autovrije winkelstraten, waaronder de Heerenstraat en Madurostraat aan de Punda-kant in het oudste deel van de stad. Winkelliefhebbers kunnen ook een bezoek brengen aan de Otrobanda-winkels aan de Breedestraat en Rodewegstraten om van alles te kopen, van sieraden tot lokale specerijen.

Snorkelen & Duiken

Oceaanliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de snorkel- en duikmogelijkheden op Curaçao, want het eiland is misschien wel het bekendst om zijn oceaanattracties. De watertemperatuur op Curaçao schommelt rond de 80 graden en het zicht is het hele jaar door gemiddeld 15 meter. Dit maakt het eiland perfect voor duikers en snorkelaars van elk ervaringsniveau. Een van de populairste bestemmingen voor alle wateravonturiers is het Curacao Underwater Marine Park, dat zich op de zuidoostpunt van het eiland bevindt en de thuisbasis is van de beroemde Tugboat. De Tugboat is een gezonken vaartuig dat in slechts 30 meter water ligt en toegankelijk is vanaf de wal of per boot. Hierdoor is het een handige bestemming voor zowel snorkelaars als duikers om te genieten van de koraalkorst en de vele tropische vissen die in het onderwater skelet leven.

Aan de noordwestkant van het eiland kunnen duikers genieten van een van Curaçao’s beroemdste duiklocaties: Mushroom Forest. De site dankt zijn naam aan de groep harde koraalafzettingen die het gebied bewonen en die in de loop der tijd zijn geërodeerd tot ze op paddenstoelen lijken (weggesleten aan de onderkant en in het midden, maar bloeiend aan de bovenkant). Naast het koraal zijn er ook papegaaivissen, stekelvarkens, schildpadden en kreeften te zien op deze duikstek. De zwakke stroming, het heldere zicht en de gematigde diepte (gemiddeld 45 voet) maken van Mushroom Forest een ideale stek voor duikers van alle niveaus.

Voor de meer ervaren duiker is de plaats van de ondergang van de Superior Producer een must. Het schip – een vrachtschip van 200 voet lang – zonk meer dan 30 jaar geleden onmiddellijk na het ontschepen uit St. Anna Bay, en slaagde er niet in zijn reis naar Venezuela te voltooien. Rechtop zittend in meer dan 100 voet water, de sterke stromingen en het scala aan ongewone zeedieren (waaronder manta’s, palingen en barracuda’s) maken de Superior Producer een hot spot voor doorgewinterde duikers.

Avonturen op Curacao aan land

Voor de avontuurlijke ontdekkingsreizigers die de voorkeur geven aan het droge land, heeft Curacao een toeristische schat in de Grotten van Hato. Dit zijn kalkstenen grotten die meer dan 1500 jaar oud zijn. Gevormd voor de ijstijd, werden de grotten ooit bewoond door de Amerindiaanse Arawak Indianen, wiens oude tekeningen vandaag de dag nog steeds de grotmuren sieren. Aan de noordwestelijke kant van het eiland trekt de Boca Tabla tunnel bezoekers met zijn bijna magische toegangspunten: de ene kant opent naar het droge land, terwijl de andere kant uitmondt in de oceaan.

Stranden op Curaçao

Hoewel niet bekend om zijn stranden, heeft Curaçao bijna 40 zandstranden om te ontspannen. Playa Groot Kip en Blue Bay zijn twee van de grootste en populairste stranden van het eiland. Strandgangers die op zoek zijn naar een meer dynamisch zonlandschap kunnen een bezoek brengen aan Westpunt Beach in het noordoostelijke puntje van het eiland, bekend om de enorme kliffen die het omringen, of Playa Kenepa dat genesteld is tussen twee schilderachtige baaien.

Van duikgebieden tot Nederlandse accenten, Curacao heeft geen tekort aan verleidelijke toeristische trekpleisters, met de perfecte activiteiten voor liefhebbers van vrijetijdsbesteding en avontuur.

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *