Rondreizen op Curacao

Blog Curacao, Rondreizen Curacao

Curaçao mag dan een klein eiland zijn, er is zeker veel te zien. Gelukkig voor reizigers zijn er genoeg gemakkelijke manieren om over het eiland te navigeren en een ongelooflijk scala aan activiteiten te beleven. De lokale bevolking en spaarzame reizigers maken gebruik van het betrouwbare openbaar vervoer, dat wordt ondersteund door buslijnen die alle delen van het eiland aandoen. Minibussen zwerven ook door de straten van Curaçao en bieden gezinnen een geweldige manier om het eiland te zien, terwijl taxi’s zorgen voor reizigers die het nachtleven van het eiland verkennen. Auto’s en terreinwagens zijn gemakkelijk te vinden voor wie Curacao in zijn eigen tempo wil verkennen. Als u in Willemstad verblijft, zult u waarschijnlijk merken dat de stad gemakkelijk te voet te bereiken is, maar als u de rest van Curaçao wilt verkennen, zijn er genoeg mogelijkheden om u te verplaatsen.

Als u een lange reis maakt binnen Willemstad of buiten de hoofdstad reist, is de meest betaalbare manier om u te verplaatsen op Curaçao het openbare bussysteem. Alle buslijnen op Curaçao hebben hun vertrekpunt in de centrale wijken van Willemstad, Punda en Otrabanda. Vanuit deze centrale locaties rijden de bussen door de stad en vertrekken ze naar de westkust van Curaçao, tot aan Westpunt op het meest noordwestelijke punt van het eiland. De bussen rijden regelmatig gedurende de dag, vooral binnen Willemstad. Na 23.00 uur is de busdienst echter meestal beperkt, zodat u op taxi’s moet vertrouwen als u het nachtleven van Curaçao wilt verkennen.

De minibussen op Curacao zijn een andere goede vervoersmogelijkheid, zowel voor reizen binnen Willemstad als naar bestemmingen op het eiland. Met een capaciteit van maximaal negen passagiers zijn de minibussen al lange tijd het favoriete vervoermiddel van gezinnen. Hoewel de mini bussen dezelfde routes rijden als de primaire openbare bussen, zijn deze comfortabele cruisers in staat om passagiers op elk punt langs de weg op te pikken en af te zetten. Omdat minibussen geen gebruik mogen maken van de officiële bushaltes op Curacao, kunnen deze ritten net als taxi’s over het hele eiland worden gehuurd. De makkelijkste manier om een minibus te vinden is door te zoeken naar “BUS” op zowel de kentekenplaat als de bovenkant van het voertuig. Hoewel de minibussen niet de hele dag volgens een strikt schema rijden, stopt de dienst meestal om 23.00 uur, net als het openbare bussysteem.

Als uw resort in de buurt van Willemstad ligt, zijn taxi’s de klok rond beschikbaar. Hoewel Curaçao een klein eiland is, zullen de taxitarieven over het algemeen hoger zijn dan in uw eigen land. Gemiddeld kosten taxiritten van het vliegveld naar Willemstad tussen de $15-25. Omdat het openbaar vervoer na 23.00 uur nog maar mondjesmaat rijdt, kan uw taxitarief een toeslag tot 25% bedragen als u ’s avonds reist. Gelukkig maken de chauffeurs graag prijsopgaven en komen ze vaste prijzen overeen voordat ze vertrekken, zodat bezoekers het meest betaalbare vervoer kunnen vinden. Als u niet zeker weet welke taxi’s officieel erkend zijn, kijk dan naar de letters “TX” op de nummerplaten.

Bezoekers die van plan zijn veel tijd te besteden aan het verkennen van het eiland – of die hopen het zonder openbaar vervoer te moeten stellen – zullen geen problemen hebben met het huren van betrouwbare voertuigen op Curaçao. Verhuurbedrijven zijn beschikbaar op zowel de luchthaven als in veel van Curaçaos beste resorts. Daarnaast zijn er op Curaçao talloze onverharde wegen die het ongerepte binnenland en de kustlijn doorkruisen. Veel verhuurbedrijven bieden dan ook goed uitgeruste terreinwagens aan. Ongeacht waar u rijdt op Curaçao, het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de lokale rijgewoonten. Het verkeer in Willemstad kan voor bezoekers moeilijk te navigeren zijn, omdat de ontspannen Caribische sfeer van het eiland vaak een zorgeloze rijstijl bevordert. Inwoners van Curaçao rijden echter zelden te hard en zijn altijd erg geduldig en hoffelijk voor bezoekende gezinnen. Als u dus geconcentreerd en verantwoordelijk rijdt, is het voor bezoekers geen probleem om over het eiland te navigeren en van de rit te genieten.

 

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *